Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz İlk Ve Acil Yardım Programını Tercih Edecek Öğrencilerin Dikkatine!!!

Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programını Tercih edecek olan Öğrencilerin 2016 ÖSYM Tercih Kılavuzundaki Bk. 233. maddeyi okuyup Tercihlerini ona göre yapmaları gerekmektedir.

Bk. 233. madde: Bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

GÖKHAN ÖZTÜRK / 4087
29.7.2016